Werkleerschool Amsterdam | Sarphatistraat 41 | 1018 EW Amsterdam | Nederland | 020-6264642

Opleidingen

MBO 1 Entree opleiding tot assistent horeca, kok en facilitair medewerker

MBO niveau 1 entree (BBL)

1 jarige opleiding MBO niveau 1 (entree)

Deze opleidng is een eerste kennismaking met het werkveld van horeca, facilitaire dienstverlening en koken. Je leert in deze opleiding de basale vakvaardigheden voor het ontvangen van en contact maken met gasten en klanten. Klantvriendelijkheid en gastvrijheid zijn de centrale thema's.

Wat leer je?

              -          je zelf preseneren en omgaan met gasten en klanten

-          kennis van hygiene, en het schoonhouden en gereed maken van de werkruimte

-          het bereiden van gerechten en het assisteren daarbij

-          gasten en klanten adviseren op basis van jouw product- en warenkennis

-          opdekken van tafels ea

-          keuzevak schoonmaken

De vakken Nederlands, Rekenen, en Burgerschap maken deel uit van de opleiding en worden geexamineerd.

Voor velen is de opleiding ook een succesvolle en hernieuwde kennismaking met school en alles wat daarbij hoort. Tijdens de opleiding besteden we ook veel aandacht aan sociale vaardigheden zoals samenwerken, discipline, omgaan met verantwoordelijkheden, plannen en organiseren, instructies opvolgen, omgaan met kritiek, klachten, tegenslagen en complimenten.

Voorwaarden voor het starten met de opleiding: stage of werk van minimaal 16 uur p/w bij een erkend leerbedrijf

Na he succesvol afronden van deze opleiding zijn er 3 uitstroom mogelijkheden : 

MBO 2 gastheer/gastvrouw

MO 2 facilitair medewerkerhospitality events 

MBO 2 kok